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Ökologischer Betrieb
© BLE, Bonn/Thomas Stephan
Ökologischer Betrieb
Institute of

BW Farm Economics

All publications of Jörg Rieger

  1. 0

    Rieger J, Gunarathne A, Lesschen JP, Stepanyan D, Gocht A (2024) How to close nutrient cycles in agriculture? Innovative solutions & environmental benefits. In: Köchy M (ed) Agrarforschung zum Klimawandel : Konferenz der Deutschen Agrarforschungsallianz, 11.-14.03.2024, Potsdam, unter der Schirmherrschaft des Bundesministeriums für Ernährung und Landwirtschaft ; Programm und Beiträge, Stand: 7. Mai 2024. Braunschweig: DAFA, p 76, DOI:10.3220/DAFA1713767287000

    https://literatur.thuenen.de/digbib_extern/dn068083.pdf

  2. 1

    Rieger J, Stepanyan D, Gocht A, Gunarathne A, Behrendt L, Osterburg B (2024) Nutri2Cycle - Förderung der Kreislaufwirtschaft. Braunschweig: Thünen-Institut für Betriebswirtschaft; Stabsstelle Klima, Boden, Biodiverstität, 2 p, Project Brief Thünen Inst 2024/13, DOI:10.3220/PB1712228437000

    https://literatur.thuenen.de/digbib_extern/dn067908.pdf

  3. 2

    Rieger J, Stepanyan D, Gocht A, Gunarathne A, Behrendt L, Osterburg B (2024) Nutri2Cycle - Nurturing the circular economy. Braunschweig: Thünen Institute of Farm Economics; Coordination Unit Climate, Soil, Biodiversity, 2 p, Project Brief Thünen Inst 2024/13a, DOI:10.3220/PB1712229209000

    https://literatur.thuenen.de/digbib_extern/dn067909.pdf

  4. 3

    Rieger J, Freund F, Offermann F, Geibel I, Gocht A (2023) From fork to farm: Impacts of more sustainable diets in the EU-27 on the agricultural sector. J Agric Econ 74(3):764-784, DOI:10.1111/1477-9552.12530

    https://literatur.thuenen.de/digbib_extern/dn066054.pdf

  5. 4

    Antón A, Bonmatí A, Bruun S, Fangueiro D, Lesschen JP, Pereira E, Rieger J, Stepanyan D, Bamelis L, Stoumann Jensen L (2022) Nutri2Cycle : D.1.1 Report on indicator set for comparison and benchmarking. 32 p

    https://literatur.thuenen.de/digbib_extern/dn067060.pdf

  6. 5

    Lesschen JP, Groenendijk P, Oenema O, Stoumann Jensen L, Bruun S, Rieger J, Antón A, Bamelis L, Meers E (2022) Nutri2Cycle : D.1.2 Protocol for the mapping, analysis and benchmarking of CNP flows and their stoichiometry in farming systems. 34 p

    https://literatur.thuenen.de/digbib_extern/dn067061.pdf

  7. 6

    Oenema O, Lesschen JP, Rietra R, Rieger J, Stokkermans L, Hendriks C (2022) Nutri2Cycle : D.1.3 Driving forces of farming systems and their impacts on CNP ratios and flows. 91 p

    https://literatur.thuenen.de/digbib_extern/dn067062.pdf

  8. 7

    Rieger J, Gocht A, Leip A (2021) MIND STEP Deliverable D 2.6: Literature review of methods for linking economic and bio-physical databases. 18 p

    https://literatur.thuenen.de/digbib_extern/dn067063.pdf

  9. 8

    Haß M, Banse M, Deblitz C, Freund F, Geibel I, Gocht A, Kreins P, Laquai V, Offermann F, Osterburg B, Pelikan J, Rieger J, Rösemann C, Salamon P, Zinnbauer M, Zirngibl M-E (2020) Thünen-Baseline 2020 - 2030: Agrarökonomische Projektionen für Deutschland. Braunschweig: Johann Heinrich von Thünen-Institut, 146 p, Thünen Rep 82, DOI:10.3220/REP1601889632000

    https://literatur.thuenen.de/digbib_extern/dn062723.pdf

  10. 9

    Neuenfeldt S, Rieger J, Heckelei T, Gocht A, Ciaian P, Tetteh GO (2018) A multiplicative competitive interaction model to explain structural change along farm specialisation, size and exit/entry using Norwegian farm census data [online]. IAAE, 20 p, zu finden in <http://ageconsearch.umn.edu/record/277090/files/886.pdf> [zitiert am 16.10.2018]

  11. 10

    Rieger J, Weible D, Anders S (2017) "Why some consumers don't care": heterogeneity in household responses to a food scandal. Appetite 113:200-214, DOI:10.1016/j.appet.2017.02.038

  12. 11

    Rieger J, Weible D (2017) Analyse der Nachfragereaktionen auf den Dioxinskandal: Sind die Medien oder letztendlich Konsumgewohnheiten entscheidend? Schr Gesellsch Wirtsch Sozialwiss Landbaues 52:113-134

    https://literatur.thuenen.de/digbib_extern/dn058966.pdf

  13. 12

    Rieger J, Hansen H (2017) Zoonosen und Lebensmittelsicherheit entlang globaler Warenketten (ZooGloW) : Teilvorhaben: Ökonomische Bewertung von Lebensmittelsicherheit im Hinblick auf Zoonosen ; Abschlussbericht. Braunschweig: Thünen-Institut für Betriebswirtschaft, 54 p

  14. 13

    Rieger J, Kuhlgatz C, Anders S (2016) Food scandals, media attention and habit persistence among desensitised meat consumers. Food Policy 64:82-92, DOI:10.1016/j.foodpol.2016.09.005

  15. 14

    Rieger J, Kuhlgatz C (2015) Analyzing consumer demand during food scandal: the case of dioxin contaminated feed in Germany and the media : 29th International Conference of Agricultural Economists ; Milano, Italy, 8.8.-14.8.2015 [online]. Milano: IAAE, 31 p, zu finden in <http://purl.umn.edu/212197> [zitiert am 02.10.2015]

  16. 15

    Rieger J, Weible D (2015) Changes in consumers' meat demand during the Dioxin scandal in Germany: the role of the media and consumer attitudes. Jb Österr Gesellsch Agrarökon J Austrian Soc Agric Econ 25:87-96

  17. 16

    Efken J, Krug O, Rieger J (2015) Der Markt für Fleisch und Fleischprodukte [online]. German J Agric Econ 64(Supplement):31-48, zu finden in <http://www.gjae-online.de/inhaltsverzeichnisse/pages/protected/show.prl?params=recent%3D1%26type%3D4&id=796&currPage=&type=4> [zitiert am 02.03.2015]

  18. 17

    Rieger J, Hansen H, Belaya V (2014) Sicherstellung der Futter- und Lebensmittelwarenkette bei bio- und agroterroristischen (BAT)-Schadenslagen (SiLeBAT) : Teilvorhaben: Ökonomische Bewertung von BAT-Schadenslagen sowie von Interventionsmaßnahmen ; Abschlussbericht (Gekürzte Fassung unter Berücksichtigung der Vertraulichkeitsvereinbarungen). Braunschweig: Thünen-Institut für Betriebswirtschaft, 34 p

  19. 18

    Belaya V, Hansen H, Rieger J (2013) Ökonomische Folgen von Bio- und Agroterrorismus (BAT) für die Warenketten Milch und Rindfleisch in Deutschland", [Poster für] GAP-Workshop am Thünen-Institut, 09.-10.12.2013 in Braunschweig. 1 p

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