Page
Langfristige Entwicklung der Flächennutzung in Deutschland Die landwirtschaftliche Nutzfläche ist Grundlage der Pflanzenproduktion. Derzeit wird etwa die Hälfte der deutschen Landesfläche landwirtscha
Page
Langfristige Ertragsentwicklung ausgewählter Kulturen Die durchschnittlichen Erträge der Kulturen haben sich seit den 1990er Jahren unterschiedlich entwickelt und unterliegen erheblichen jährlichen Sc
Page
Einkommensentwicklung von Ackerbaubetrieben Im Vergleich zu anderen landwirtschaftlichen Betriebsformen haben Ackerbaubetriebe ein höheres Einkommen je nicht entlohnter (Familien-)Arbeitskraft erzielt
Page
Expertise PV electricity from the field: In harmony with or in competition with agriculture? Jonas Böhm , Thomas de Witte , Christoph Pahmeyer , Alexander Gocht , Sebastian Neuenfeldt | 08.05.2023 BW
Page
Expertise More water for crop production? – Challenges and approaches Nataliya Stupak , Thomas de Witte | 04.05.2023 KB Coordination Unit Climate and Soil BW Institute of Farm Economics Water demand i
Page
Expertise Climate protection through the rewetting of peatlands – how and at what cost? Christoph Buschmann , Thomas de Witte , Johannes Wegmann , Bernhard Osterburg | 03.05.2023 LV Institute of Rural
Page
Expertise New crop production systems with autonomous agricultural machinery Thomas de Witte | 02.05.2023 BW Institute of Farm Economics Current developments in the field of automation and digitalisat
Page
Expertise Auswahl der Monitoringflächen Stefan Frank , Bärbel Tiemeyer , Cornelius Oertel , Nicole Wellbrock | 02.05.2023 AK Institut für Agrarklimaschutz WO Institut für Waldökosysteme Das Monitoring
Page
Dossier Develop new land use systems Thomas de Witte | 02.05.2023 BW Institute of Farm Economics Global challenges such as climate change and population growth, as well as technological progress, requ
Page
Expertise Charcoal: What are we barbecuing with? Volker Haag, Gerald Koch | 2021 HF Institute of Wood Research Scientists at the Thünen Centre of Competence on the Origin of Timber have examined the c